UMS "Agram" Forum

Forum Udruge minijaturista, maketara i igrača stolno strateških igara "Agram"
Sada je: čet, ruj 09.09.2010 • 12:13 am.

Vremenska zona: UTC + 01:00

Započni novu temu Odgovori  [ 9 post(ov)a ] 
Autor/ica Poruka
 Naslov: Ljubljana, timski turnir
PostPostano: pon, svi 10.05.2010 • 9:16 am 
UMS "Agram"

Evo kratki BR iz Ljubljane.

Match-up sistem je bio zanimljiv i mislim da smo u svih 5 partija uspjesno uparivali vojske. Sistem je da ekipa A stavi 1 vojsku i ekipa B postavi 2 vojske. Onda ekipa A izabere jednu od njih. Nakon toga ekipa B postavi bilo koju vojsku i ekipa A odgovara sa 2 svoje. Zadnje 2 vojske se randomly spare.

Zahvaljujuci Tevžu, koji nam je sve to i objasnio, smo pazili da kada bi mi stavljamo 1 vojsku da ona nema dva losa matchup-a, te da na kraju ne ostanu vojske koje bi imale lose random matcup-e.

Moja vojska (oprez, nije napravljena kako bi stekal nove prijatelje!). No ipak je ovo bio ETC turnir pa barem nisam stekao ni nove neprijatelje. :smoke52:

Citat:
Lvl4, extra spell, lifetaker, scroll, ona i njen unit imun na psihologiju
Lvl2, 2 scrolla
Assassin, stars, manbane, bound fly item, xtra hw
Assassin, stars, manbane, xtra hw
Assassin, stars, manbane, xtra hw

2 x 10 Xbows, shield
10 Corsaira, musician, handbows
2 x 6 Harpija
5 Ridera, musician

7 Shadea
7 Shadea
13 Gardista, ASF banner, crimson death

2 x RBT

Game 1

Citat:
DE (ja) vs Skaven
Emp (Stiv) vs DE
Dwarf (Valsimot) vs VC
DoW (Tevž) vs Emp
DoC (Radeem) vs BoC

Moj prvi protivnik je bio Luka Magajna i koliko me sjecanje sluzi u nasim orksajima do sada bih ja pobjedjivao. U glavnom bih ja imao jacu vojsku od njega (kao sto sam i ovaj put) ili bih jedostavno imao vise srece (kao sto sam i ovaj put)! 8-)
On ima hrpu unita i postavlja se preko cijelog stola. Mojih par unita se drzi na hrpi, sto ce i raditi tokom cijelog turnira.

Obje magice su uzele Lore of Fire. Tokom partije bi mi bolje dosao Dark Lore na lvl4 magici jer je lvl2 magica dobila burning head (cannon ball panika unutar 18”), ali i ovako je bilo sve pod kontrolom. Njegova magija uopce ne prolazi (kombinacija losih rollova i mojih scrollova) dok moja panicari jedan unit po krugu. Njegov shooting ubija tak pokoji model dok moj panicari/ izbrise po dva unita. Po krugu.
U 5. turnu mu glavni unit (sa lvl4 magom i bsb-om) pada paniku, bjezi 13” do ruba stola i uspjesno se rally-a tako da, u zadnjem krugu, ne mogu pucati/ magijati po njemu. Sreca u nesreci.
Na kraju +772.

Game 2

Citat:
Dwarf vs DoC (Kornelije)
DoW vs WoC (“Goranka”)
DE vs DE (Sinisa)
DoC vs Liz (Ravnikar)
Emp vs HE (Lane)

Druga partija pa vec naletili na Topor! Znali smo da cemo igrati protiv njih, ipak je bilo 6 ekipi i igralo se ‘svatko protiv svakog’ ali smo ocekivali njih u 5-oj kao veliko finale.
Prepuni entuzijazma smo usli u ovaj game, ocekucuju puno suza (sa njihove strane), smijeha i zabave (sa nase strane) i na kraju lake bodove!! :diablo:

....

Od ukupno 100 bodova (20 po partiji) fajt je zavrsio sa 55-45 (za nas). Mi smo od 100 bodova dobili 55. Mala nam je utjeha da ETC pravila kazu da je max sto pobjednik moze osvojiti 65, a gubitnik ne moze dobili manje od 35 boda. Tako da smo za 10 bodova fulali totalni max score protiv njih.

...

Nismo ih totalno masakrirali! :oops:

Sto reci nego potpuni promasaj! Bili smo svi toliko deprimirani da nismo ni rijeci progovorili, sve do pocetka 3 partije. I narednih 3-4 sata smo plakali jedan drugom na rame.
Dobro, mozda ne bas svi mi.
Mozda je vise bilo nesto tipa ‘samo ja’.

Moja druga partija i sve sto mogu reci je da umjesto 20-0 do kraja 4. kruga (na sto bih se bio spreman kladiti prije pocetka partije) sam uspio izgubiti!!!
-206, sto znaci 9-11 8-[
Magnituda moje greske nikad nece biti zaboravljena.

Ajde dobro, sa mrvicu ozbiljnosti mogu reci da je bila nadasve zabavna partija, totalna makljaza od pocetka do kraja. Sinisa krece bez imalo rezervacije i do kraja 2. poteza je mrtvo sljedece: njegov lord, moja lordica, njegov black guard sa assassinom, moja lvl2 magica, jedne harpije, corsairi, pola mojih shadeova te pola njegovih shadeova i ridera!

Game 3

Citat:
DE vs HE
DoC vs Dwarf
Emp vs VC
DoW vs WoC
Dwarf vs DoC

Treca partija protiv Jure Komela i iako mi je savrsen matchup, bio sam potresen od prosle partije i trebalo mi je neko vrijeme da se saberem. On je imao zvjezdanog zmaja, reaver bow noble i lvl1 mag.
Moj shooting skida njegov, magija ubija unit po unit. Zmaj, usprkos tome sto je lord na njemu mrtav i sto je na dvije rane, charge-a sve sto vidi i uspijeva sakupiti hrpu bodova. Moje corsaire, bolt, dark ridere i jedne shadove sa assassinom (padanje panika, terrora i fearova boli). Na kraju njemu ostaje tek par modela na stolu, ali rez je ‘samo’ +573.

To be continued...

Vrh

Naslov: Re: Ljubljana, timski turnir
PostPostano: uto, svi 11.05.2010 • 9:20 am 
UMS "Agram"

Potaknut velikim brojem komentara (sto indicira da ljudi ustvari citaju battle reportove odnosno da ih oni imalo zanimaju), pisem dalje.
Barem sam ocekivao od Toporana da komentiraju nesto, ali izgleda da koliko god ih ja izvrijedjao oni ce samo sutiti. Valjda misle da je sve receno o njima na mjestu? Decki, razmislite o team building-u! :crafty:

U subotu navecer smo poslusali savijet nasih dobronamjernih susjeda i otisli u MexCantinu na veceru. Sve je bilo super, cijene ok, hrana vrlo ukusna, ponuda odlicna. Samo sto su nam ‘zaboravili’ reci da dvije osobe MORAJU podijeliti jednu porciju. Tamo smo sjedili dobrih sat i pol i teskom mukom pojeli tak veci dio hrane u tanjuru. Nakon toga smo dopuzali do hotela i izvalili se u krevete. Iako nemam obicaj pricati o svojim higijenskim navikama (tko ima?) moram naglasiti kako sam odbio oprati zube prije spavanja. Uvjeren sam da bih me cetkica u ustima dovela do povracanja.
Sutra ujutro smo smazali lagani dorucak te, tokom dana, kolektivno preskocili rucak.

Game 4

Citat:
DE vs Bret
Dwarf vs WE
Emp vs Emp
DoC vs VC

U cetvrtoj partiji smo imali protivnike sa samo 4 igraca. Rezultat je racunan kao da je bilo 5 igraca (dodavanjem bodova ovisno o osvojenim bodovima iz 4 partije).

Na zalost sam zaboravio kako se moj protivnik zove, bila mi je to prva partija protiv njega.
Njegova vojska je bila sasavljena iskljucivo od viteza. 2 mala unita viteza, 2 mala lance-a, 4 velika lance-a (od svake vrste po jedan), lord, 2 fightera i samo jedna magica.
Iako sam, kao i obicno, bio vrlo optimistican na pocetku partije (a tko ne bi sa onakvom DE listom?), malo su me zabrinjavali svi ti vitezi.

Magijom bih skinuo pokoju ranu/ viteza, ali Spirit of the Forge je dobila samo lvl2 magica, pa je tokom partije prosao jednom (on je imao 4 DD).
Shooting-om i magijom ubijam Questing lance sa njegovim lordom te skidam pokojeg viteza u ostalim vecim lanceovima, no to je sve u prva dva kruga. Tada je on u charge range-u sa svime i ja bih bio u problemima.... da nije dva unita harpija! :plese:
One redirrect-aju po jedan autobus, sa shootingom i magijom oslabljujem ostale unite a Crna Garda se stavlja u range Errant lance-a. Padaju Impetuous (imali su onaj banner), dobijaju prvi krug (prolazim stubborn) i onda ih moji pojedu. Nakon toga se Relm lance zabija i scenario se ponovi.
Jedni mali vetezi dolaze u cc sa Shadeovima, brejkaju ih i uzrokuju paniku cijeloj mojoj vojsci- 6 unita! Sa puno skilla ih prolazim sve. No u zadnjim rundama Grail lance ubija dva bolta i corsaire.

Njemu jedino sto je ostalo je netaknuti Grail lance sa magicom. Razlog za to je sto su oni bili na flanku i imali MR, tako da je uvijek bilo boljih meta za magijat/ pucat.
Osim spomenutih unita dajem ½ bodova za gardu i dva assassina, ali dobijam 3 bannera, generala, dvije cetvrtine... na kraju +1327.

Iako su od 4 igraca dva bila ‘klinci’ (mlade nade i buducnost Slo WHFB) protiv njih smo ekipno pretrpjeli najveci poraz.

Game 5
Citat:
DoW vs Dwarf
DoC vs TK
DE vs Skaven
Emp vs Bret
Dwarf vs VC

Zadnja partija i opet skaveni, protivnik Tilen Kuhar Zajec. Slicna lista kao i oni prije skaveni, pa sam (za razliku od dosadasnjih partija, right?) ocekivao ne previse problema.
Opet protivnika ima 5x vise od mene, ali se Tilen deploy-ao tek par “ od svog ruba stola na flanku gdje sam ja bio, dok je drugi bio istureniji.
Na srecu dobijam roll za prvi krug i sa olaksanjem ga dajem njemu. Sav shooting i dio magije bi mi bili izvan range-a ili bih se ja morao zaletiti max naprijed sto bi predstavljalo velike probleme tokom partije.
Tilenova magija radi bolje od Lukine (uspijeva izcastati spellove, what’s up with that?) te ja brzo trosim svoje scrollove i gubim ponesto modela. Imam srece sa njegovim warp condenser lvl2 magom (koji samo baca warp lightning) jer mu je u tri puta, koliko mu je prosao spell, mag sam sebe uspio ubiti.
On na mom flanku cuva prva 3-4 kruga unite giant ratova, PCB i doomwheel te kada shooting i magija skida moju gardu, jedne shadeove i xbowmene, izlijece van sa svima i sa drugog flanka napreduje sa stormverminima, PCB te rat swarmovima.
Prvih par kruga sam sve sto sam imao istresao u stormvermine (sa lvl4 i bsbom) i clanrate (sa 2x lvl2), no imali bi dva-tri extra reda tako da bi prolazili paniku.
Na pocetku 4. kruga stvari nisu dobro izgledale za DE, no onda me magija + shooting izvukla iz skripca. Do tada je on potrosio sve svoje scrollove. Dual lore of fire uspjeva uspanicit clanratove za 2x lvl2 (oni su se rally-ali u svom krugu ali im je range magije bio izvan mojih glavnih meta) i jedne giant ratove, 3 assassina + lifetaker + shadeovi + 10 xbowmena skida doomwheel, ostatak shootinga ubija preostale PCB.
On odustaje od cc-a i povlaci se sa svime.

Tri puta hura za DE gunline!

U 5. krugu mu uspanicim main unit stormvermina (kao i Luki u prvoj partiji) sto se ponovno pokaze kao sreca u nesreci, rally-aju se i izlaze izavn range-a mojem shootingu.
Na kraju za po jedan model ne dobijam bodove u clanratima i stormverminima te partija zavrsava sa +269.
Odlicna partija, nadasve sam zadovoljan sa rezultatom jer je na pocetku 4. kruga sve lose izlgedalo. Tilen je super odigrao i to je bio jedini put kada ja nisam imao kontrolu u partiji i kada sam morao racunat na srecu da me izvuce.
Zanimljivo je da smo ekipno u ovoj rundi ostvarili najbolji rezultat, mislim da smo osvojili preko 60 bodova! No to nije sprijecilo nase protivnike da budu #1. Cestitke njima! :pljesak:

Na kraju smo #4 od 6 timova, mozda ne zvuci kao nesto posebno, no od #1 mjesta nas dijeli tek 20 bodova. To je nevjerojatno malo u ovakvom timskom turniru. Na pocetku zadnje partije svi timovi (osim Topora, no to nije nista iznenadjujuce) su imali sansu biti prvi ako pobjede u svojim partijama sa max rezultatom.

Veliko hvala Tevžu na pomoci i hrpi osvojenih bodova, bez njega bi imali tek nesto vise bodova od Topora! Da je dobio neki drugi tim bi bio bolje rangiran ali mi smo mu dozvolili da prica sa nama cijelo vrijeme, da nam slaze matchup-e i da nam bude prijatelj pa vjerujem da mu je sve to bila dovoljna nagrada. :drinks:

Odlican turnir, svaka cast oraganizatorima, zabavne partije, super timska atmosfera.

Slijedi analiza vojske i dojmovi iz odigranih partija.

Vrh

PostPostano: uto, svi 11.05.2010 • 9:36 am 

Cestitke Agramu na nepredzadnjem mjestu i totalnoj blamazi hrvata...

Mi smo bili zadnji jer smo imali mene, star dragona i silverhelmove. A sto se tice nase partije, ja sam zadovoljan posto sam svoj game dobio i to bez da je Valsimotu ijedna masina ili anvil grunula. Sasvim dovoljno.

Vrh

PostPostano: uto, svi 11.05.2010 • 11:08 am 
"Topor"

A ništa, onda drugi put šaljemo prvu ekipu, a ne ovako sa zamjenama/prebjezima/alkoholičarima. Imali smo samo jednog čovjeka iz prve postave Topora u timu - Kornelija. Ostali neka se nađu u gorenavedenom.
:axe:

Vrh

PostPostano: uto, svi 11.05.2010 • 3:36 pm 
UMS "Agram"

Aftermath

Vojska

Naravno da se sve vrti oko karaktera, pa mogu poceti od Lvl4 magice. O:)
Iako u razgovoru sa Petricem sam se slozio da je lvl4 na pegazu sa familiarom bolji izbor- pokretljivija je, teze ju je uhavtiti i ne moram ‘trositi’ unite koji bi ju cuvali, odlucio sam se za ovu verziju zbog arcane itema- extra spell. Focus familiar je takodjer arcane i nuzan je za pegaz magicu.
Zakljucih da moram imati #6 spell na njoj kako bi sa 4-5 kockica pobjedjivao partije. Bilo da je to Metal sa Spiritom, Fire sa Zidom, Shadow sa Rupom ili Dark sa Hororom.

Posto od 5 partija 3 puta NIJE dobila #6 spell, mozda i nije bas toliko nuzno dobiti ga? Makar, od te 3 partije, 2x je lvl2 magica uzela isti lore i dobila #6 spell, te ga bacala svaku rundu sa 4 kockice. Gledajuci sve partije nekako vise naginjem tome da je ipak vaznije dobiti taj #6 spell, da je lakse igrati tako. Pogotovo ako ga obje magice dobiju.
Lifetaker je dobro dosao, magica nije isla previse naprijed i uvijek bi napravio pokoji wound. A imunost na psihologiju za nju i unit je bio Best Buy. X puta se desilo da unit treba prolazit paniku/ terror i tko zna sto bi bilo da ga nije imala…

Protiv Skavena je Fire lore bio odlican, Burning Head-ovi i Zid u prvoj partiji su sve napravili (pogotovo kada prodje Zid a onda unit padne paniku od magije ili shootinga), a u drugoj su dvije Konflagracija imale domet preko pola stola i ciljale inace nedostupne mete.
Za HE i DE je Dark lore ubijao sa svime sto nije bilo dispellano.
Metal za Bretonce, usprkos tome sto lvl4 nije imala #6, je radio jer su spellovi #1 i #5 dovoljno omeksavali njegove karaktere; a #3 spell je osigurao gardi da pobiju sve pred sobom.

Lvl2 magica je uzimala isti lore kao i velika i radila isto sto i ona. Nosila je i 3. scroll sto se pokazalo dobrim. 5DD nije dosta za zaustaviti 9PD od protivnika i mekanim elfovima treba zastita od magije.

3 Assassina- nije bas lako procijeniti no mislim da se sva 3 isplate. Vojska je na stolu dosta kompaktna i oni mogu prelaziti iz unita u unit tamo gdje su potrebni. A sluze i za cuvanje war masina (tunneleri, scoutovi) te protiv brze konjice. A kada nesto stvarno zaprijeti, npr Black ili Star Dragon on pada u jednoj rundi kada su sva trojica blizu.
Em sto pucaju, dobri su u cc-u i dosta dobro cuvaju svoje bodove. A ld10 pomaze kada trebaju stopati protivnika- zalete se u npr male unite konjice sa Ws3 ili 4 (znaci svi ga pogadjaju na 5+).
Eventualno umjesto jednog uzeti CoK konjicu ili kociju; treba probati i vidjeti...
Bound item sam iskoristio tek u 3 partije- ostale sam zaboravio da ga uopce imam. Steta, kada bih ga korsitio jako dobro bi dosao. Protiv bretonca je march blokirao cijelu njegovu vojsku od prvog kruga.

2x xbows- standardno dobri. Nisam bio siguran da li im treba muzicar, no mislim da ipak ne treba. Oni stoje otraga i rijetko bjeze/ padaju paniku.

Corsairi- totalno bez veze. Radije 10 warriora sa ili bez stitova. Tocnije, radije 2x 10 warriora!

2x 6 Harpija- da je bar bilo 2x7. 5 nikako nije dovoljno. Tu i tamo neka zagine i vazno je da one imaju outnumber protiv svojih meta. Ako izgube cc makar za jedan unit je mrtav. A nije ih problem drzati blizu generalice da kad umru 2-3 i prodju paniku mogu se i dalje efikasno boriti.

5 Ridera- sjajan unit. Ne bih imao nista protiv i dva takva sa ili bez shootinga.

2x 7 Shadea- da ih je barem bilo vise. Ovako bi na knap ili sve zaginule ili prezivjela 1-2. A i sto duze mogu imati Lo,S to bolje.

13 Gardiste- pre malo. Naravno da su glavna meta protivnika i uvijek bi ili dali pola bodova ili zaginuli. Mozda bi ih 15 bilo dosta... Svezi crimson death-a na champu- drago mi je da je imao to a ne S5 AP weapon. Ovako je T4 ekipu mogao namlatiti.
Iako se (ponovno) slazem sa Petricem da je AP banner na njima super, pogotovo kada je lifetaker i Assassin ili dva u njima, vjerujem da im stvarno treba ASF. Em zbog drugih elfova em zbog toga sto ipak ima puno ekipe koji mogu proci kroz sumu strelica i doci do njih zbog svog armora. I onda su ovi u problemima. Assassini ne mogu ubiti njih u cc-u i gardisti brzo umiru. No kada je tu ASF pokoji S4 wound prodje te, ono vaznije, S6 uvijek skine par modela.

2 RBTa- posto imam nadasve malo iskustva sa Hidrom ne mogu suditi da li su bolji od nje.

U svakom matchup-u sam imao prednost liste nad protivnikom. ETC sparivanje to omogucuje. Mora se stvarno puno toga desiti da lista izgubi partiju. No nisam bas skuzio ni kako dobijati sa masakrom; uvijek izgubim nesto unita a nije lako protivniku ubiti njegove ako se on povlaci.
Vjerujem da nakon prve partije da nisu SVI u prostoriji znali da imam 3 Assassina, imao bih i bolje rezultate. Ipak protivnik vidi sacicu mekanih elfova i ode naprijed, zar ne?
No velike mete su vise izbjegavale Shadeove nego RBTe.

Sve u svemu vjerujem da ce Petric na ETCu, sa svojom verzijom gunline-a, imati i bolje rezultate. DEs for the win!

Vrh

PostPostano: sri, svi 12.05.2010 • 10:56 am 
"Topor"

Mala dopuna, ako dozvoljavaš:

bio sam u Novom Sadu sa darkerima (hvala Zvijerku) i ovo je moja ocjena stvari za koje u postu nisi bio ziher:

15 gardista: ti kažeš možda taman, ja kažem taman. Imao sam ih sa ASF i bez twohandera na champu (ponajviše jer se nisam sjetio da DE imaju opciju itema na charovima i listu radio zadnji čas :oops:) Možda bi još koji model dobro došao da rjeđe daju pola bodova, ali nekako mi je svaki model preko 15 waste of points. Elitna vojska sa skupim modelima - nije za razbacivati se. Uniti od 20+ modela su definitivno nepotrebni. Radije staviti dva unita (kako me Jan Rugelj naučio - hebate, ne znaš kud bi kad su dva unita na stolu).

hidra vs RBT: iskreno, ovisi o listi. Ako gledamo u nekom izoliranom svemiru, hidra je definitivno bolji value for money. Strašna, brutalna, predobra, prejeftina... svi to znamo. Ali ako ideš na shooty-magic fokus, ta dva RBT-a taman sjednu, posebice protiv LT. S druge strane, i sa defanzivnom shooty vojskom super je imati hidru jer može sama čuvati neku stranu/prilaz i fino plašiti protivnika - caka je da ju baš ne smiješ niti charge-ati ako nije na malo WO jer nećeš proći bez gadnih gubitaka, a dobio si samo 175 bodova.

Naravno, uvijek i sve ovisi o ostatku liste i konceptu igre, ali ovo je onako odokativno. Hvala za report i analizu.

CU u Samoboru!

Vrh

PostPostano: čet, svi 13.05.2010 • 10:45 am 
UMS "Agram"

Fala na nadopuni. :drinks:

Vrh

PostPostano: pon, svi 17.05.2010 • 1:05 am 

Svaka čast na uspjehu iako mi se Razonova DE lista osobno uopće ne sviđa- jednostavno je pretjerana i pomalo no-brainer, no to je samo moje skromno mišljenje, koje vezano uz Razonono igračko iskustvo.

Govori da bi on isto ovako, ako ne i bolje prošao sa na papiru dvaput slabijom DE listom.

Vrh

PostPostano: sub, lip 05.06.2010 • 8:20 am 

On your six! je napisao/la:
Svaka čast na uspjehu iako mi se Razonova DE lista osobno uopće ne sviđa- jednostavno je pretjerana i pomalo no-brainer

Kao i svaka ETC lista.
Često se ne sviđa ni onome koji igra s njom, ali ponekad je pobijediti imperativ.

If it isn't rerollable, it isn't reliable

Lord of Tor Yvresse je napisao/la:
inace, i izrael i ulthuan oboje sadrze po tri samoglasnika. Coincidence? I think not!

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 9 post(ov)a ] 

Vremenska zona: UTC + 01:00

Trenutno korisnika/ca: / i 1 gost.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.

Traži:
Forum(o)Bir: