Potaknut velikim brojem komentara (sto indicira da ljudi ustvari citaju battle reportove odnosno da ih oni imalo zanimaju), pisem dalje.
Barem sam ocekivao od Toporana da komentiraju nesto, ali izgleda da koliko god ih ja izvrijedjao oni ce samo sutiti. Valjda misle da je sve receno o njima na mjestu? Decki, razmislite o team building-u!
U subotu navecer smo poslusali savijet nasih dobronamjernih susjeda i otisli u MexCantinu na veceru. Sve je bilo super, cijene ok, hrana vrlo ukusna, ponuda odlicna. Samo sto su nam ‘zaboravili’ reci da dvije osobe MORAJU podijeliti jednu porciju. Tamo smo sjedili dobrih sat i pol i teskom mukom pojeli tak veci dio hrane u tanjuru. Nakon toga smo dopuzali do hotela i izvalili se u krevete. Iako nemam obicaj pricati o svojim higijenskim navikama (tko ima?) moram naglasiti kako sam odbio oprati zube prije spavanja. Uvjeren sam da bih me cetkica u ustima dovela do povracanja.
Sutra ujutro smo smazali lagani dorucak te, tokom dana, kolektivno preskocili rucak.
Game 4Citat:
DE vs Bret
Dwarf vs WE
Emp vs Emp
DoC vs VC
U cetvrtoj partiji smo imali protivnike sa samo 4 igraca. Rezultat je racunan kao da je bilo 5 igraca (dodavanjem bodova ovisno o osvojenim bodovima iz 4 partije).
Na zalost sam zaboravio kako se moj protivnik zove, bila mi je to prva partija protiv njega.
Njegova vojska je bila sasavljena iskljucivo od viteza. 2 mala unita viteza, 2 mala lance-a, 4 velika lance-a (od svake vrste po jedan), lord, 2 fightera i samo jedna magica.
Iako sam, kao i obicno, bio vrlo optimistican na pocetku partije (a tko ne bi sa onakvom DE listom?), malo su me zabrinjavali svi ti vitezi.
Magijom bih skinuo pokoju ranu/ viteza, ali Spirit of the Forge je dobila samo lvl2 magica, pa je tokom partije prosao jednom (on je imao 4 DD).
Shooting-om i magijom ubijam Questing lance sa njegovim lordom te skidam pokojeg viteza u ostalim vecim lanceovima, no to je sve u prva dva kruga. Tada je on u charge range-u sa svime i ja bih bio u problemima.... da nije dva unita harpija!
One redirrect-aju po jedan autobus, sa shootingom i magijom oslabljujem ostale unite a Crna Garda se stavlja u range Errant lance-a. Padaju Impetuous (imali su onaj banner), dobijaju prvi krug (prolazim stubborn) i onda ih moji pojedu. Nakon toga se Relm lance zabija i scenario se ponovi.
Jedni mali vetezi dolaze u cc sa Shadeovima, brejkaju ih i uzrokuju paniku cijeloj mojoj vojsci- 6 unita! Sa puno skilla ih prolazim sve. No u zadnjim rundama Grail lance ubija dva bolta i corsaire.
Njemu jedino sto je ostalo je netaknuti Grail lance sa magicom. Razlog za to je sto su oni bili na flanku i imali MR, tako da je uvijek bilo boljih meta za magijat/ pucat.
Osim spomenutih unita dajem ½ bodova za gardu i dva assassina, ali dobijam 3 bannera, generala, dvije cetvrtine... na kraju +1327.
Iako su od 4 igraca dva bila ‘klinci’ (mlade nade i buducnost Slo WHFB) protiv njih smo ekipno pretrpjeli najveci poraz.
Game 5Citat:
DoW vs Dwarf
DoC vs TK
DE vs Skaven
Emp vs Bret
Dwarf vs VC
Zadnja partija i opet skaveni, protivnik Tilen Kuhar Zajec. Slicna lista kao i oni prije skaveni, pa sam (za razliku od dosadasnjih partija, right?) ocekivao ne previse problema.
Opet protivnika ima 5x vise od mene, ali se Tilen deploy-ao tek par “ od svog ruba stola na flanku gdje sam ja bio, dok je drugi bio istureniji.
Na srecu dobijam roll za prvi krug i sa olaksanjem ga dajem njemu. Sav shooting i dio magije bi mi bili izvan range-a ili bih se ja morao zaletiti max naprijed sto bi predstavljalo velike probleme tokom partije.
Tilenova magija radi bolje od Lukine (uspijeva izcastati spellove, what’s up with that?) te ja brzo trosim svoje scrollove i gubim ponesto modela. Imam srece sa njegovim warp condenser lvl2 magom (koji samo baca warp lightning) jer mu je u tri puta, koliko mu je prosao spell, mag sam sebe uspio ubiti.
On na mom flanku cuva prva 3-4 kruga unite giant ratova, PCB i doomwheel te kada shooting i magija skida moju gardu, jedne shadeove i xbowmene, izlijece van sa svima i sa drugog flanka napreduje sa stormverminima, PCB te rat swarmovima.
Prvih par kruga sam sve sto sam imao istresao u stormvermine (sa lvl4 i bsbom) i clanrate (sa 2x lvl2), no imali bi dva-tri extra reda tako da bi prolazili paniku.
Na pocetku 4. kruga stvari nisu dobro izgledale za DE, no onda me magija + shooting izvukla iz skripca. Do tada je on potrosio sve svoje scrollove. Dual lore of fire uspjeva uspanicit clanratove za 2x lvl2 (oni su se rally-ali u svom krugu ali im je range magije bio izvan mojih glavnih meta) i jedne giant ratove, 3 assassina + lifetaker + shadeovi + 10 xbowmena skida doomwheel, ostatak shootinga ubija preostale PCB.
On odustaje od cc-a i povlaci se sa svime.
Tri puta hura za DE gunline!
U 5. krugu mu uspanicim main unit stormvermina (kao i Luki u prvoj partiji) sto se ponovno pokaze kao sreca u nesreci, rally-aju se i izlaze izavn range-a mojem shootingu.
Na kraju za po jedan model ne dobijam bodove u clanratima i stormverminima te partija zavrsava sa +269.
Odlicna partija, nadasve sam zadovoljan sa rezultatom jer je na pocetku 4. kruga sve lose izlgedalo. Tilen je super odigrao i to je bio jedini put kada ja nisam imao kontrolu u partiji i kada sam morao racunat na srecu da me izvuce.
Zanimljivo je da smo ekipno u ovoj rundi ostvarili najbolji rezultat, mislim da smo osvojili preko 60 bodova! No to nije sprijecilo nase protivnike da budu #1. Cestitke njima!
Na kraju smo #4 od 6 timova, mozda ne zvuci kao nesto posebno, no od #1 mjesta nas dijeli tek 20 bodova. To je nevjerojatno malo u ovakvom timskom turniru. Na pocetku zadnje partije svi timovi (osim Topora, no to nije nista iznenadjujuce) su imali sansu biti prvi ako pobjede u svojim partijama sa max rezultatom.
Veliko hvala Tevžu na pomoci i hrpi osvojenih bodova, bez njega bi imali tek nesto vise bodova od Topora! Da je dobio neki drugi tim bi bio bolje rangiran ali mi smo mu dozvolili da prica sa nama cijelo vrijeme, da nam slaze matchup-e i da nam bude prijatelj pa vjerujem da mu je sve to bila dovoljna nagrada.
Odlican turnir, svaka cast oraganizatorima, zabavne partije, super timska atmosfera.
Slijedi analiza vojske i dojmovi iz odigranih partija.