WorkshopAnnouncement

RADIONICA IZRADE VINJETA I BAZA ZA DIORAME - 1.stupanj

22.04.2022., objavio Martin Vrkljan

Click for enlarged picture

RADIONICA IZRADE VINJETA I BAZA ZA DIORAME - 1.stupanj

VRIJEME: 21. i 22.5.2022. 10-18h

MJESTO: Zagrebačka zajednica tehničke kulture, Trg žrtava fašizma 14, Zagreb

VODITELJI: Marko Paunović i Ana Polanšćak

SADRŽAJ:
Radionica će se provoditi kroz dva dana (cijeli vikend) i bit će fokusirana na izradu malih vinjeta i diorama. Glavni fokus ovih predavanja bit će izrada scenskih baza od lako dostupnih i jeftinih materijala poput gipsa, balze, letvica i glinamola. Time vođeni, voditelji su dizajnirali prikladnu bazu koju će svi polaznici izrađivati. Predavanja će biti prilagođena tako da će voditelji posvetiti jednako vrijeme svim polaznicima i moći će se prilagoditi svim kategorijama minijaturista (od početnika do malo naprednijih). Pored izrade baze, polaznici će se upoznati i sa raznim oblicima vegetacije (kako kupovne, tako i one u samoizradi), a sastavni dio baze bit će i vodeni dio koji će biti simuliran UV rezinom. Svaki polaznik dobit će i prigodnu 3D p...

Pročitaj više o "RADIONICA IZRADE VINJETA I BAZA ZA DIORAME - 1.stupanj"

Ogledne radionice prostornih maketa

28.03.2022., objavio Marko Paunović

U sklopu našeg Hobby kutka srijedom 2022, pozivamo vas na ogledne radionice prostornih maketa vezane na naš Agram Group Build.

Click for enlarged picture

Izrađivat će se tabla i tereni tribina za igru Full Tilt, a polaznici će se moći upoznati s kojim materijalima će biti izrađene makete te pratiti izradu maketa od početka do završetka izrade.

Po terminima, okvirni plan izrade je:
1. sat: dizajn i izrada potrebnih dijelova
2. sat: izrada samih tribina
3. sat: bojanje i efekti
4. sat: vegetacija

Ograničen broj mjesta pa vas molimo da ukoliko niste član/ica se najavite prijavom na mail udruge ums.agram@gmail.com

Radionica bojanja minijatura - Bojanje očiju

11.02.2022., objavio Marko Paunović

RADIONICA BOJANJA MINIJATURA - OČI

VRIJEME:
05. i 06.3.2022. 10-18h

MJESTO:
Zagrebačka zajednica tehničke kulture, Trg žrtava fašizma 14, Zagreb

VODITELJI:
Marko Paunović i Ana Polanšćak

Click for enlarged picture

SADRŽAJ:
Radionica će se provoditi kroz dva dana (cijeli vikend) i polaznici će bojati "bistu" očiju tvrtke Nordlys Miniatures. Glavni fokus ovih predavanja bit će bojanje očiju, pogleda i dijelova lica oko očiju. Time vođeni, voditelji su izabrali prikladnu minijaturu koju će svi polaznici bojati. U sklopu radionice, bit će korištene akrilne boje kao i uljni efekti. Predavanja će biti prilagođena tako da će voditelji posvetiti jednako vrijeme svim polaznicima. Ovaj puta svaki polaznik će moći istraživati kroz svoje bojanje razne efekte po vlastitom nahođenju. Da li želi koristiti efekte OSL-a, tetovaža, šminke ili bilo čega drugoga, prepušeno je samom polazniku.

Radionica će se odvijati na sljedeći način:
Prvo, predavač sjedi za svojim stolom te objašnjava i de...

Pročitaj više o "Radionica bojanja minijatura - Bojanje očiju"

Uvod u elektroniku u minijaturizmu na BQ H&MPC 2022

08.02.2022., objavio Marko Paunović

Click for enlarged picture

VRIJEME:
Nedjelja 27. veljače 2022., 11:30-12:30

PREDAVAČ:
@Marko Paunovic

SADRŽAJ:
Radionica će pokriti osnove elektronike kako u teoriji tako iu praksi. Bit će prikazano nekoliko primjera kako spojiti LED na izvor napajanja, ali i kako dimenzionirati otpornik i kako spojiti nekoliko LED dioda na jedan izvor napajanja.

PRIJAVE:
s obzirom da zbog epidemioloških mjera možemo prihvatiti samo 10 polaznika, prijave na mail: ums.agram@gmail.com su obavezne (naslov: Prijava BQ Electronics).

JEZIK:
Hrvatski i engleski

O PREDAVAČU:
MARKO PAUNOVIĆ, dipl.ing.stroj. – roden je 1979. u Zagrebu. Jedan je od osnivača @UMS Agram, dugogodišnji je voditelj radionice za izradu ambijentalnih maketa i bojanje minijatura. Od 2009. obnaša funkciju predsjednika UMS „Agram“. 2011. dobiva godišnju nagradu Zagrebačke zajednice tehničke kulture „dr. Oton Kucera“, 2012. državnu nagradu tehnicke kulture Faust Vrancic, a 2017 Godišnju nagradu Hrvatske zajednice tehničke ku...

Pročitaj više o "Uvod u elektroniku u minijaturizmu na BQ H&MPC 2022"

Back to Basics: Bista vatrogasca na BQ H&MPC

08.02.2022., objavio Marko Paunović

Click for enlarged picture

VRIJEME:
Subota 26. veljače 2022., 14:30-15:30

PREDAVAČ:
@Luka Jancic

SADRŽAJ:
Radionica će biti prezentacija Back to Basics biste vatrogasca koji dolazi s jednostavnim i čitljivim video vodičem koji će svakom minijaturistu pomoći u prvim koracima u bojanju bisti. Video Back to Basics (BTB) objašnjava koliko je vremena potrebno za izgradnju modela i podijeljen je u logične korake. Ovaj slijed koraka shematski ilustrira cijeli proces izrade modela bez upotrebe zvuka. Metoda je temeljito ispitana i dotjerana tijekom brojnih radionica.

PRIJAVE:
s obzirom da zbog epidemioloških mjera možemo prihvatiti samo 10 polaznika, prijave na mail: ums.agram@gmail.com su obavezne (naslov: Prijava BQ B2B).

JEZIK:
Hrvatski i engleski

O PREDAVAČU:
LUKA JANČIĆ, kreativni dizajner pri Back 2 Basics, nakon završenog doktorskog studija na Arhitektonskom fakultetu svoju je pozornost usmjerio i na područje industrijskog dizajna. Redovito surađuje s tvrtkom koja nudi r...

Pročitaj više o "Back to Basics: Bista vatrogasca na BQ H&MPC"

3D sculpting na BQ H&MPC

07.02.2022., objavio Marko Paunović

Click for enlarged picture

VRIJEME:
Nedjelja 27. veljače 2022., 10:00-11:00

PREDAVAČ:
@Winton Afrić

SADRŽAJ:
Radionica će obraditi postupak izrade 3D minijature, od ideje do realizacije pa i do pripreme za kalupiranje.

PRIJAVE:
s obzirom da zbog epidemioloških mjera možemo prihvatiti samo 10 polaznika, prijave na mail: ums.agram@gmail.com su obavezne (naslov: Prijava BQ 3D).

JEZIK:
Hrvatski i engleski

O PREDAVAČU:
WINTON AFRIĆ rođen je 1980. Završio je Likovnu akademiju u Zagrebu, te doktorirao informacijske znanosti na Filozofskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu. Trenutno radi na visokom učilištu Algebra. Sudjelovao je na nizu znanstvenih kongresa, potpisuje brojne članke i suautor je dviju knjiga iz područja informatike, teorije i sociologije kompjutorskih igara.

Arhiva obavijesti iz radionice